טרון היא פלטפורמה דיגיטלית מבוזרת מבוססת בלוקצ’יין עם מטבע קריפטוגרפי משלה, הנקרא Tronix או TRX. קרן טרון, שהוקמה בשנת 2017 כארגון ללא מטרות רווח, שואפת להיות פלטפורמת בידור עולמית לשיתוף חסכוני של תוכן דיגיטלי. טרון גייסה 70 מיליון דולר ב ICO.
הפלטפורמה התחילה את דרכה בעיקר באסיה, ובהמשך התפשטה לכלל העולם. כיום, לפלטפורמה יותר מ 50 מיליון חשבונות.
טרון הוקמה על ידי ג’סטין סאן שמכהן היום כמנכ”ל שלה. לפלטפורמה משרדים בסינגפור ובסן פרנסיסקו.
הסטוריה
בתחילת ינואר 2018, טרון הייתה בשיאה. לאור המלצות מג’ון מקאפי המנוח (מייסד מקאפי – חברה העוסקת בהגנה בסייבר) ושמועות על שותפות קרובה עם ענקית הקניות המקוונת Alibaba, המטבע שלה, TRX, עלה לשווי של 0.23 דולר והעניק לה שווי שוק של 3 מיליארד דולר. מחיר זה דחף אותו לעשרת מטבעות הקריפטו המובילים מבחינת גודל שווי השוק.
באמצע ינואר, TRX איבד כ 80% משוויו. המטבע ירד לשווי של 0.05 דולר ולשווי שוק של 0.5 מיליארד דולר. זו, לאחר האשמות חמורות בנוגע לכך שהקוד של טרון הועתק במידה רבה מזה של את’ריום, פלטפורמת בלוקצ’יין מתחרה.
מחקר של ג’ואן בנט, מייסד פלטפורמה לשיתוף אחסון ענן מבוסס בלוקצ’יין, הראה כי חלקים רבים מהמפרט של טרון הועתק ממפרטים של פלטפורמות קריפטו אחרות. העתקה זו כללה חלקים נרחבים של קוד ומשוואות מתמטיות שונות.
סאן הגיב במהירות ואמר כי מדובר בבעיית תרגום. לדבריו, המפרט המקורי נכתב בסינית ותורגם לאנגלית על ידי מתנדבים. לדברי סאן, אותם מתנדבים ודאי לא העתיקו את הציטטות לפלטפורמות האחרות.
מה זה טרון (TRON)?
טרון נוצרה כאתגר ישיר לתעשיית המדיה, כולל ענקיות האינטרנט כמו אמזון ונטפליקס. הסיסמה שלה היא “ביזור האינטרנט” ומטרתה היא להוציא את המתווך הארגוני מתהליך צריכת המדיה.
מבנה הרשת של טרון הושווה לזה של פלטפורמת Ethereum, והוא משתמש בכמה מאותם אבני בניין בסיסיים, כגון יישומים מבוזרים (dApps), חוזים חכמים ואסימונים. למעשה, הוא זכה לביקורת על כך שאולי השאיל יותר מדי מאת’ריום במקום לבנות תשתית נפרדת משלו.
טרון שאפתנית במיוחד. היא כוללת הטמעה של טכנולוגיות בלוקצ’יין רבות שעדיין ניסיוניות מבחינה טכנית כיום. הצוות מנסה להשיג זאת במהלך 8-10 השנים הבאות.
הפיתוח של טרון מורכב מהשלבים הבאים:
Exodus – פלטפורמה חינמית לשיתוף ואחסון תוכן
Odyssey – יצירה של תמריצים כלכליים לעידוד יצירה של תוכן
Great Voyage – יצירת הנפקות עצמאיות
Apollo – יצירה של טוקנים לבעלי תוכן
Star Trek – יצירה של פלטפורמת הימורים וגיימינג מבוזרת
Eternity – יצירת יכולת לבצע תרומות ומונטיזציה על בסיס גדילת הקהילייה
המייסד, ג'אסטין סאן
עם 1.1 מיליון לייקים בדף הפייסבוק שלו ו -440 אלף עוקבים בטוויטר, מייסד טרון, ג’סטין סאן, זוהה כאיש מבריק בעל רקע חינוכי באיכות גבוהה:
- קיבל תואר BSc בהיסטוריה באוניברסיטת פקין (מקום 17 בדירוג מוניטין עולמי ב 2018) ותואר MSC בכלכלה פוליטית באוניברסיטת פנסילבניה (מקום 10 בדירוג מוניטין עולמי ב 2018);
- סיים לימודיו באוניברסיטת חופן, שם הפך לבן חסותו של הטייקון הסיני ג’ק מא.
היה הנציג והיועץ הראשי ב- Ripple. - מייסד ומנכ”ל ב- PeiwoApp – אפליקציית סטרימינג בשידור חי הגדול ביותר בסין הנהנית מפופולריות בקרב בני נוער.
- מנכ”ל ביטורנט – חברה אמריקאית בבעלות פרטית האחראית על הפיתוח השוטף של פרוטוקול peer-to-peer BitTorrent.
- נבחר ב2015 לקטלוג פורבס 30 סינים משפיעים מתחת לגיל 30
- נבחר ב2017 לקטלוג פורבס 30 אסייתים משפיעים מתחת לגיל 30
שווי שוק
- המטבע TRX הגיע לשווי השיא שלו ב 5 בינואר 2018, שם נסחר בשווי של 0.23 דולר בשווי שוק של 3 מיליארד דולר.
- ב 16 בינואר, כפי שצויין, ירד מחיר המטבע ונסחר בשווי של 0.05 דולר לפי שווי שוק של 0.5 מיליארד דולר.
- במאי 2018, ערך TRX עלה מעט והגיע ל 0.1 דולר, ולשווי שוק של מיליארד דולר.
- עד אפריל 2021, המשיך המטבע להיסחר בשווי של 0.01 – 0.05 דולר.
- באפריל 2021, עלה מחיר ה TRX והגיע ל 0.16 דולר, ולשווי שוק של 9.5 מיליארד דולר.
- באוגוסט 2021, המטבע נסחר לפי שווי של 0.07 דולר, ולפי שווי שוק של 1.5 מיליארד דולר.וזהו שוויו כיום:
ארכיטקטורה
פרוטוקול טרון, המתוחזק בעיקר על ידי קרן טרון, מפיץ משאבי מחשוב באופן שווה בין מחזיקי TRX. לבלוקצ’יין דמי עסקה מינימליים והיא יכולה לבצע כ 2,000 עסקאות בשנייה.
ביולי 2021, הודיעה הקרן כי הבלוקצ’יין הגיע לשיא של 9.3 מיליון עסקאות ביום – קצת יותר מ100 עסקאות בשנייה. להשוואה, בבלוקצ’יין של ביטקוין מתבצעות כ5 עסקאות בשנייה.
סך הכל, בוצעו בבלוקצ’יין של טרון 2.2 מיליארד עסקאות.
כמו כן, כמות החשבונות שנפתחים מדי יום הגיעה גם היא לשיא של מעל 600,000 חשבונות.
קניית המטבע
ניתן לקנות TRX בבורסות בינלאומיות כמו Kraken [1], Binance, Changelly . על מנת לקנות את המטבע, צריך לפתוח חשבון באחד האתרים, לאשרר את זהותכם, להפקיד מטבעות קריפטו או פיאט דרך כרטיס אשראי ישראלי ולבצע קניית טרון.
אחסון המטבע
את ה TRX ניתן לאחסון בארנקים המובילים, Ledger ו Trezor – ארנקים פיזיים המספקים אבטחה מוגברת למטבעות שלכם עם סיכון נמוך יותר לאבד אותן. כמו כן, משקיעים מתחילים יכולים להשתמש ב Exodus. למי שמעוניין באחסון המטבעות במובייל, קרן טרון ממליצה על Tron Wallet iOS ו Tron Wallet Android.
מטבעות נוספים שעשויים לעניין אותך: