פרויקט PulseChain צעיר. הוא הושק ביולי 2021 בהצלחה רבה. עם קהילה רחבה ותומכת, למעלה מ 700 מיליון דולר הושקעו בפרויקט במהלך 19 ימים בלבד.
רשת PulseChain נוצרה בשביל שתי מטרות עיקרית – להוריד את מחירי העמלות על רשת הבלוקצ’יין של אתריום ולדאוג לביצוע עסקאות מהירות יותר.
המטבע הטבעי של הרשת, PLS, עדיין לא נסחר באף בורסה, ולמרות זאת אנחנו עדים כעת לדבר שלא נראה כמותו לפני כן בעולם המטבעות הוירטואליים – אנשים משקיעים את כספם בלי הבטחה לקבל ולו מטבע אחד.
במאמר הזה נסביר לכם מה הפך את PulseChain לפרויקט שכולם מדברים עליו, איך הרשת שלו אמורה לעבוד ומה קרה באותם 19 ימים שגרפו 700 מיליון דולר.
ההיסטוריה של PulseChain
בתחילת שנת 2021 עולם הקריפטו היה בסערה. כמות המשתמשים החדשים זינקה, ורשתות רבות התקשו לעמוד בכל הפעילות הנוספת הזאת. על רשת אתריום מבוצעות כמיליון עסקאות ביום. ככל שמתבצעות יותר עסקאות, מחירי העמלה גדלים. בחודשי פברואר ומרץ, עסקאות מסוימות עלו לאנשים עד כ 300$. כך נוצר מצב שמשתמשים רבים שרצו להמיר מטבע, לרכוש מטבע מסוים, או אפילו להעביר מטבע שהם רכשו לארנק הדיגיטלי שלהם, לא יכלו לעשות זאת כי העמלות היו כל כך גבוהות.
ואז, באפריל 2021, ריצ’רד הארט יצא בהכרזה – הקמתה של רשת PulseChain.
ריצ’רד הארט [1] הוא אחת הדמויות הבולטות ביותר בעולם הקריפטו. הוא המקים של המטבע HEX שצובר תאוצה אדירה גם בימים אלה, נדמה שכל פעולה שהוא עושה היא לטובת קהילת הקריפטו. באתר שלו ניתן למצוא מסר באותיות גדולות ברגע שנכנסים: “ריצ’רד הארט הוא כוח של טוב בעולם”. את ההחלטה להקים את PulseChain הוא קיבל כיוון שראה את מה שקורה עם העמלות הגבוהות על הבלוקצ’יין של אתריום. הוא הבין שיש צורך אדיר להפחית את שווי העמלות – וזה מה ש PulseChain מבטיחה.
אז איך זה עובד?
רשת PulseChain תהיה בעצם “מזלג” (Fork) של אתריום.
“מזלג” הוא בעצם תוצאה של העתקה של רשת מסוימת (במקרה הזה, אתריום), וביצוע של מספר שינויים קטנים בה. השם “מזלג” נטבע בגלל הפיצול המתרחש. התוצאה היא רשת חדשה אשר מתבססת כמעט לחלוטין על רשת שכבר קיימת. אז PulseChain היא “מזלג” של אתריום.
מה השינויים המרכזיים?
- הראשון והחשוב ביותר – הורדה משמעותית של מחירי העמלות. השאיפה היא שהרשת תעבוד בדיוק כמו אתריום, עם מחירים נמוכים בהרבה.
- ביצוע עסקאות בצורה מהירה יותר – נכון לעכשיו על רשת אתריום ניתן לבצע עסקה אחת כל 13 שניות. PulseChain מבטיחה שבמקום עסקה אחת במהלך 13 השניות האלו, ניתן יהיה לבצע 4.
- מנגנון קונצנזוס שונה – Proof of Stake(PoS) במקום Proof of Work(PoW) – נכון להיום, אתריום עדיין משתמשת במנגנון ה PoW המיושן המצריך כוח מחשוב גבוה במיוחד על מנת לכרות מטבעות חדשים (בדומה לביטקוין). PoS הוא מנגנון חדשני יותר המנמיך את צריכת האנרגיה – משתמשים הסוגרים את מטבעותיהם (סטייקינג), משמשים כמוודאי עסקאות ונהנים מהכנסה מריבית בגין כך. כמות של מטבע וירטואלי המשתמש ב PoS היא קבועה, משמע ברגע שהמטבע נכנס לשוק – יש כמות סופית שכבר קיימת, וזה בניגוד ל PoW, שם יש לכרות עוד ועוד מטבעות.
- מטבע דפלציוני – הכוונה היא למטבע שהשווי שלו אמור לעלות באופן קבוע. כל עסקה שתתבצע על רשת PulseChain “תשרוף” (Burn) כמות של 25% מהעמלה של העסקה (מחיר שאמור להיות קטן בהרבה מעמלה על רשת אתריום כפי שציינו). ובכך, השאיפה היא שההיצע קטן והדרישה עולה – ובכך גם המחיר עצמו יעלה.
19 ימים של הקרבה (Sacrifice)
ב 15 ליולי 2021 ריצ’רד הארט שחרר את פרויקט PulseChain לעולם ופתח את השלב הראשון שלו, הנקרא שלב ה”הקרבה” – Sacrifice.
התהליך הוא דיי פשוט – במידה ואתה מאמין במה ש PulseChain רוצה לעשות, אתה יכול לתרום לפרויקט.
ב – 5 הימים הראשונים, תרומה של 1$ הייתה שווה ל 10,000 נקודות. לאחר חמשת הימים הללו, הערך ירד ב 5% אחוז בכל יום, כך שביום האחרון, תרומה של 1$ הייתה שווה ל 5000 נקודות.
מה הן הנקודות?
בעקרון – נקודה אחת אמורה להיות שווה למטבע PLS אחד בעתיד, כאשר המטבע יהיה זמין למסחר. אבל – כיוון שהמטבע עדיין לא באמת קיים, זוהי לא הבטחה. ניתן לראות את הנקודות הללו כמין ספר רשומות בו מנהלי רשת PulseChain יכולים לראות מי תרם כמה, ולמי מגיע לקבל יותר. את מטבעות ה PLS האמיתיים, המשתמשים יקבלו בשלב ה”איירדרופ” (Airdrop), שלב שבו מטבעות ה PLS “יצנחו” לתוך ארנקים דיגיטליים של משתמשים אשר לקחו חלק בתרומה לפרויקט.
לכל מטבע חדש יש שלב של Airdrop, וכדי לקחת בשלב הזה יש לעקוב אחר הוראות מסוימות שיוצרי המטבע דורשים.
ההצלחה הייתה מסחררת ואנשים רבים תרמו את כספם לפרויקט. כפי שצוין, למעלה מ 700 מיליון דולר נאספו. בנוסף, אחת מהאפשרויות הייתה לתרום לארגון זכויות אדם בשם SNES שווי של 25% מהתרומה. ריצ’רד הרט חשף שבסוף 19 הימים, הפרויקט הצליח לגייס מעל 37 מיליון דולר בשביל SNES.
ב 2 באוגוסט 2021, נגמר שלב ה”הקרבה”. לא ניתן להקריב עוד כסף לפרויקט וכעת ממתינים להשקתו.
יתרונות
- עמלות מסחר נמוכות מאתריום, ומהירות עסקאות גבוהה יותר
- פרויקט קודם של היזם ריצ'רד הרט - HEX, היה מוצלח מאוד
- התגבשות קהילה רחבה ותומכת מאוד
- פוטנציאל רווח גבוה למשקיעים המוקדמים
חסרונות
- הפרויקט מאוד צעיר - יתכנו "חבלי לידה" ויכול להיות שההייפ מוגזם.
לסיכום
המטבע עדיין לא הושק בשום בורסה, ברגע שיהיה זמין באחת הבורסות נעדכן על כך.
חשוב לדעת ש PulseChain הוא פרויקט בעל משמעות אדירה לעולם הקריפטו. אם אכן יצליח לעמוד בכל הבטחותיו, יש לפרויקט פוטנציאל לשמש כרשת אתריום חלופית, טובה בהרבה. המשמעות של כך היא מסחר מהיר יותר וזול יותר.
יחד עם זאת הפרויקט עלול גם לא לעמוד בציפיות המשקיעים. יהיה מעניין לעקוב!
מעוניינים ללמוד עוד על Pulsechain? יש המון מידע באתר של How To Pulse.