מטבע צ’יינלינק | Chainlink (LINK) | סקירה מלאה [2022]

תוכן עניינים
צ'יינלינק

מטבע הצ’יינלינק (LINK) הוא מטבע מעניין שעומדת מאחוריו טכנולוגיה ששווה להכיר. זאת הסיבה ששווי השוק של המטבע עומד על למעלה מ- 11 מיליארד דולר ומלהיב את המשקיעים במטבעות הקריפטוגרפיים.

אבל כדי להבין איך מטבע הצ’יינלינק הגיע למקום שהוא נמצא בו היום, נצטרך ללכת אחורה ולהבין מהו הרעיון שעומד מאחורי המטבע – רשת הצ’יילינק (Chainlink). כיצד היא עובדת, למה היא משמשת, ואיפה המטבע נכנס לתמונה?

ההיסטוריה של Chainlink

Chainlink היא תוצר של סטארט-אפ טכנולוגי ממוקד בלוקצ’יין בשם SmartContract. נוסדה בשנת 2014, מטרת החברה היא לרתום את טכנולוגיית הבלוקצ’יין – במיוחד חוזים חכמים – לערוך הסכמים חוזיים שיכולים לשמש את כל המשתתפים בתעשייה, ללא קשר לרמת המיומנות והמומחיות שלהם.

בגיבוי קבוצת ההשקעות Data Collective שבסיסה בסן פרנסיסקו, SmartContract הפכו את חזונם למציאות עם צוות חדשנים מובילים בענף.

סרגיי נזרוב הוא המנכ”ל והמייסד המשותף של החברה. לפני SmartContract ו- Chainlink, לסרגיי הייתה היסטוריה בתחום כמייסד Exchange Secure Asset Exchange, בורסת מטבעות וירטואלים. הוא גם הקים שירות דוא”ל מבוזר לחלוטין, שכונה CryptoMail.

סטיב אליס הוא ה – (CTO (Chief Technology Officer ומייסד שותף של החברה. אליס עבד עם נזרוב לפני כן, בפלטפורמה של Secure Asset Exchange, לפני שהצטרף למיזם זה. הוא גם מהנדס תוכנה מנוסה, שעבד במעבדות Pivotal לפני שהצטרף לתחום הבלוקצ’יין.

מנגנון פעולת הרשת והמטבע

איך עובדת רשת ה Chainlink ומהו מטבע ה LINK?

חוזים חכמים

הקמת החברה הגיעה מתוך הצורך לקשר בין נתונים הנמצאים מחוץ לבלוקצ’יין (OFF-CHAIN) לבין נתונים הנמצאים בתוך הבלוקצ’יין (ON-CHAIN). דבר זה הוא חדש יחסית, שכן לפני זה היו רק החוזים החכמים (Smart Contracts), שמטרתם הייתה לבטל את איש האמצע כאשר אדם מבצע עסקה כלשהי. חוזה חכם נמצא על רשת הבלוקצ’יין, ומאפשר לעסקאות מסוימות להתבצע רק כאשר כל התנאים מתבצעים.

דוגמה פשוטה למה חוזה חכם עושה:
קחו לדוגמה אפליקצייה כמו אובר. אמנם היא לא קיימת בישראל אבל הרעיון פשוט – האפליקציה מקשרת ביניכם לבין נהג שיקח אתכם תמורת כסף שהוא יקבל בסוף הנסיעה. האפליקציה עוזרת לכם למצוא נהג, ועוזרת לנהג להבטיח שלא תברחו בלי לשלם.
בעולם בו חוזים חכמים קיימים, אובר לא תהיה קיימת ויהיו רק אתם והנהג. שניכם תסכימו על חוזה חכם מראש שיכול להיות משהו בסגנון: עבור כל 10 דקות של נסיעה, הנהג יקבל מטבע וירטואלי אחד מסוג X אשר יועבר מהחשבון שלכם לשלו. בלי “מידלמן”, רק חוזה חכם הקיים בבלוקצ’יין.

האורקל

כל זה נחמד אך קיים צורך גדול יותר – לתרגם נתונים מהעולם החיצוני לעולם הבלוקצ’יין. חוזים חכמים שקיימים על הבלוקצ’יין הם בשפה המורכבת של המערכת. איך מצליחים לגשר בין שתי העולמות?

כאן נכנס לסיפור דבר שנקרא אורקל (Oracle), האורקלים הם תוכנות מסוימות שמטרתן היחידה היא לתרגם נתונים חיצוניים לתוך הבלוקצ’יין – מין “מידלמן” של עולם הקריפטו.

סוגי חוזים

 היא רשת מבוזרת של צמתים המספקים נתונים ומידע ממקורות מחוץ לבלוקצ’יין לחוזים חכמים אשר בתוך הבלוקצ’יין באמצעות אורקלים.

תהליך זה, יחד עם חומרה מאובטחת במיוחד, מבטל את בעיות האמינות שעלולות להתרחש אם משתמשים רק במקור מרכזי אחד.

שיטת הפעולה של צ’יינלינק עובדת באמצעות תהליך הכולל שלושה מיני חוזים חכמים בתוך חוזה חכם אחד:

  1. חוזה המוניטין של Chainlink, בודק את הרקורד של ספק אורקל כדי לאמת את האותנטיות וההיסטוריה של הביצועים שלו – ואז מעריך ומשליך צמתים לא מכובדים או לא אמינים.
  2. חוזה התאמת ההזמנות של Chainlink מספק את בקשת החוזה המבקש לצמתים של Chainlink ולוקח את הצעותיהם על הבקשה (כאשר החוזה המבקש אינו בוחר קבוצה ספציפית של צמתים) – ואז בוחר את המספר והסוג הנכון של הצמתים למילוי הבקשה.
  3. חוזה הצבירה של Chainlink לוקח את כל הנתונים מהאורקלים שנבחרו ומאמת ו / או מיישב אותם לקבלת תוצאה מדויקת.

כל אלו עוזרים להפוך את Chainlink לרשת בטוחה ואמינה אשר מאפשרת למקורות מחוץ לבלוקצ’יין ליצור קשר עם מקורות הנמצאים בתוך הבלוקצ’יין – גישור בין עולם הקריפטו לעולם החיצוני.

מטבע הלינק

בעלי חוזים משתמשים ב- LINK כדי לשלם למפעילי צומת Chainlink עבור עבודתם. המחירים נקבעים על ידי מפעיל הצומת של Chainlink בהתבסס על הביקוש לנתונים שהם יכולים לספק והשוק הנוכחי לנתונים אלה.

מפעילי צומת Chainlink משתמשים גם ב- LINK כדי להשתתף ברשת – על מפעילי הצומת להפקיד את LINK אצל Chainlink כדי להוכיח את מחויבותם לרשת ולעודד שירות טוב.

יתרונות של ה Chainlink

  1. היתרון החשוב ביותר של ChainLink ומכך גם של LINK (שכן שימוש גבוה יותר של הפלטפורמה מגביר גם את שימוש האסימונים) הוא העובדה שהיא חתמה את העסקה מבחינת שותפויות עם כמה חברות נחשבות כגון גוגל ו SWIFT.
  2. הרעיון של שירות אורקל מבוזר הוא ייחודי ואם נשלב אותו עם המטרה הנחשקת מזה זמן רב של קידום פעולות הדדיות מחוץ ובתוך הבלוקצ’יין, אין ספק שאלו שמים את צ’יינלינק על המפה בכל הנוגע לפרויקטים של קריפטו. 
  3. מחיר ה LINK ממשיך לעלות למרות קריסות של שוק הקריפטו לאורך השנים.

חסרונות

  1. 60% מהיצע המטבעות נותר בשליטת חברת האם (לא נסחרת באופן חופשי בשוק) ואין עדיין מגבלות לגבי חלוקת תגמולי מפעילי הצומת.
  2. רשת האורקלים [1]  של Chainlink עדיין מוגבלת למדי (185 אורקלים בקירוב) ויכולה להיות מבוזרת עוד יותר.
  3. מכיוון ש- Chainlink בנוי על Ethereum, בעיות עם Ethereum יכולות גם להשפיע על LINK.
מטבעות נוספים שעשויים לעניין אותך:

מההנפקה הראשונית ועד למקום ה 11 בשווי שוק הקריפטו

Chainlink קיימה הצעת מטבע ראשונית (ICO) בספטמבר 2017, וגייסה 32 מיליון דולר, עם סך כולל של מיליארד אסימונים של LINK. בעקבות ה ICO של Chainlink, שהיה הצלחה מסחררת, 35% ממטבעות ה LINK נשלחו למפעילי הצמתים כדי להתחיל לתמרץ את רעיון רשת האורקלים המבוזרת ו -30% נשארו עם צוות Chainlink למימון פיתוח עתידי. שאר המטבעות, כ 35% נוספים, נפתחו למסחר לקהל הרחב.

ל- Chainlink יש היצע מרבי של מיליארד אסימונים של LINK. כפי שצוין, 35% מההיצע נמכר במהלך ה- ICO בשנת 2017. השאר הוקצו לצוות לפיתוח עתידי, או שנשלחו לצמתים ברשת כדי לתמרץ את רשת האורקל המבוזרת. כיום נכרו כ – 429,509,554 מטבעות LINK.

בניגוד למטבעות קריפטו רבים אחרים, ל- LINK אין שום תהליך שמגדיל את היצע המחזור שלה.

איך קונים את המטבע?

כמו מטבעות וירטואליים רבים אחרים, להשיג אותם בישראל הוא תהליך טיפה מורכב יותר. סיכמנו כאן כמה שיטות פשוטות לאיך להשיג מטבעות LINK בארץ.

זירות מסחר בינלאומיות – ישנן רבות מהן, אך המומלצות ביותר הן Binance,   ו – Changelly. כמובן שישנה הרשמה וקנייה כרוכה בעמלות. יש להתחשב גם בעניין העמלה מהשקל לדולר.

המרה של מטבעות וירטואליים אחרים – במידה ואתם בעלים של מטבעות אחרים כגון ביטקוין או אתריום, תוכלו להמיר את אותם מטבעות למטבעות LINK באותו ערך.

ארנקים מומלצים

ה LINK אינו שונה מהרבה מטבעות אחרים כאשר זה מגיע לעניין הארנקים, המומלצים ביותר הם:

  1. ארנק קר של טרזור – ארנק מוחשי, דמוי דיסק און קי שאפשר לקחת לכל מקום. החומרה והמידע נשארים בארנק ובבטיחות גבוהה ביותר.
  2. ארנק קר של לדג’ר – גם היא חברה נאמנה של ארנקים קרים. הארנק עובד בדיוק באותה הצורה שהטרזור עובד. ההבדל העיקרי הוא במחיר ובהעדפה אישית.
  3. ארנק חם של Coinomi – ארנק שניתן להוריד למחשב או לסמארטפון. ניתן לשמור בו מספר רק של מטבעות ביניהם LINK.
  4. ארנק חם של Atomic Wallet  – עוד ארנק חם שאפשר להוריד לשולחן העבודה של המחשב או לסמארטפון. אבטחה מקסימלית וגישה פשוטה, נוחה למשתמשים חדשים.

ארנק טרזור

5/5

ארנק החומרה המתקדם והבטוח בעולם

ארנק לדג'ר

5/5

ארנק חומרה בטוח, מומלץ ופופולארי במיוחד

אם אהבתם את המאמר שתפו אותו בבקשה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
NFT
מה זה NFT?

הקדמה אם אתם מוצאים את עצמכם נתקלים יותר ויותר במושג NFT ורוצים להיות בעניינים, להבין במה מדובר ולדעת כיצד זה

כסף מזומן
קניית ביטקוין במזומן

קניית ביטקוין במזומן היא שיטה טובה בעיקר כשמדובר בסכומי כסף לא גבוהים יחסית. ישנם מספר ספקים בדוקים בישראל אצלם ניתן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× מבצע: 15 דקות שיחת לימוד/יעוץ בחינם!
דילוג לתוכן