ביטקוין קאש (BCH) קם כחלופה לביטקוין, מייסדי ביטקוין קאש יצרו את המטבע האלטרנטיבי ב -1 באוגוסט 2017 כדי להילחם בעלייה בזמני ההמתנה והעמלות לעסקאות ברשת הביטקוין המקורית. ביטקוין קאש מגדיל את מספר העסקאות שניתן לעבד לכל בלוק.
ככל שהמטבע דיגיטלי גדל בפופולריות, כך גם מספר העסקאות המתבצעות ברשת, וביטקוין דוחף כעת את גבולות התוכנה שלו.
הבעיה העיקרית היא שביטקוין מטיל מגבלה קשה על גודל הבלוק, המקום בו נשמרים פרטי העסקה. נכון לעכשיו, בלוקים בבלוקצ’יין הביטקוין מוגבלים לגודל של 1 MB. ביטקוין קאש הוקם כדי לפתור את הבעיה הזו.
ההבדלים הטכניים בין הביטקוין לביטקוין קאש
אחד החסרונות בשימוש בביטקוין הוא הצורך להמתין עשרות דקות להשלמת העסקה. ביטקוין קאש פותר את הבעיה הזו ע”י שינוי התשתית הטכנולוגית עליה מבוסס הביטקוין:
המגבלה של 1 MB על גודל הבלוק הקיימת כעת פירושה שהלדג’ר לא גדל מהר מדי. משתמשים חדשים יכולים להוריד בקלות את היסטוריית העסקאות ולהצטרף לביטקוין. עם זאת, מגבלת חסימה זו פירושה גם שיש יותר דרישות לעסקאות מכפי שיש מקום בבלוק שיתאים לכולן.
המייסדים והקהילה של ביטקוין קאש מאמינים כי גודל הבלוק אכן דורש מגבלה, אך מגבלת ה -1 MB היא שרירותית. במקום זאת, הם הציעו מערכת בגודל בלוק של 8MB עד 32MB, עדיין סבירה להורדה עבור משתמשים חדשים אך גדולה מספיק כך שהמערכת החדשה תוכל להכיל פי כמה עסקאות בשנייה כבלוקצ’יין הביטקוין המקורי.
מספר העסקאות הממוצע לבלוק בביטקוין בזמן שהוצע ביטקוין קאש היה בין 1,000 ל-2,500. מספר העסקאות לבלוק בבלוקצ’יין של ביטקוין קאש במהלך מבחן מאמץ בספטמבר 2018 עלה ל – 25,000 לבלוק.
ההבדלים האידיאולוגיים בין הביטקוין לביטקוין קאש
מכיוון שביטקוין משתמש בחשבון מבוזר, כל משתמש ברשת צריך להוריד ולשמור עותק של כל היסטוריית העסקאות של ביטקוין. התרת עסקאות ללא הגבלה פירושה שהלדג’ר יגדל לגודל עצום, ולמשתמשים רגילים לא יהיה אחסון מחשוב או רוחב פס לשימוש ברשת.
אם יתאפשרו עסקאות בלתי מוגבלות, הביטקוין יהפוך לנחלתם של כמה ארגונים מרוכזים בעלי מספיק כוח עיבוד כדי להתמודד עם עשרות אלפי עסקאות חדשות בשנייה. מכיוון שהביטקוין נוצר כדי להימנע ממוסדות ריכוזיים, זו אינה אופציה אטרקטיבית. כלומר, ההתפצלות של הביטקוין מהביטקוין הקאש נובעת בין השאר ממניעים אידיאולוגיים, מתוך חילוקי דעות באשר לאיזון בין השתלטות של ארגונים גדולים על המטבע להנגשתו לאזרח הפשוט.
היסטוריה
בשנת 2010, הגודל הממוצע של בלוק בבלוקצ’יין של ביטקוין היה פחות מ -100 KB והעמלה הממוצעת עבור עסקה הסתכמה בכמה סנט בלבד. זה הפך את הבלוקצ’יין שלה לפגיע להתקפות, המורכב כולו מעסקאות זולות, שעלולות לפגוע במערכת שלה.
כדי למנוע מצב כזה, גודל הבלוק בבלוקצ’יין של הביטקוין הוגבל ל -1 MB. כל בלוק נוצר כל 10 דקות, ומאפשר מקום וזמן בין עסקאות רצופות. המגבלה על גודל וזמן הנדרשים ליצירת בלוק הוסיפה שכבת אבטחה נוספת על הבלוקצ’יין של הביטקוין.
עשוי לעניין אותך לקרוא גם על:
הזינוק בפופולריות המטבע
אמצעי הגנה אלה הוכיחו את עצמם כמכשול כאשר הביטקוין צבר אחיזה במיינסטרים על רקע מודעות רבה יותר לפוטנציאל שלו ולשיפורים בפלטפורמה שלו. גודלו הממוצע של בלוק עלה ל -600 KB עד ינואר 2015. מספר העסקאות באמצעות ביטקוין זינק וגרם להצטברות של עסקאות לא מאושרות. הזמן הממוצע לאישור עסקה אף עלה כלפי מעלה. בהתאם, גם דמי אישור העסקה עלו, מה שהחליש את הטיעון לביטקוין כמתחרה למערכות עיבוד כרטיסי אשראי יקרות.
(עמלות עבור עסקאות בבלוקצ’יין של ביטקוין מוגדרות על ידי משתמשים. כורים בדרך כלל דוחפים עסקאות עם עמלות גבוהות יותר לחזית התור על מנת למקסם את הרווחים.)
שני פתרונות הוצעו על ידי מפתחים כדי לפתור את הבעיה: להגדיל את גודל הבלוק הממוצע או להוציא חלקים מסוימים של עסקה כך שיתאימו נתונים נוספים לבלוקצ’יין.
כך, ביטקוין קאש התפצל מהבלוקצ’יין המקורי ב1 באוגוסט 2017 ע”י Hard fork [1].
Hard Fork
מעניין להתעכב על התהליך הטכני בו הביטקוין קאש התפצל מהביטקוין:
Hard fork הוא שינוי כלל כך שהתוכנה שעובדת על פי הכללים הישנים תראה את הבלוקים המיוצרים על פי הכללים החדשים כבלתי חוקיים. במקרה של Hard fork, כל הצמתים שנועדו לפעול בהתאם לכללים החדשים צריכים לשדרג את התוכנה שלהם. אם קבוצת צמתים אחת ממשיכה להשתמש בתוכנה הישנה ואילו הצמתים האחרים משתמשים בתוכנה החדשה, עלולה להתרחש פיצול קבוע.
בפשטות, ב1 אוגוסט 2017, קבוצה של משתמשים שינו את הקוד שרץ על מחשביהם כך שהעסקאות החוקיות היחידות שיתקבלו יהיו בגודל של 8MB-32MB, ואלו הקטנים יותר ייראו כבלתי חוקיים. זו, תוך כדי שמירה על הבלוקצ’יין הישן, כך שעסקאות ואחזקות קודמות לא יימחקו.
כל מחזיק ביטקוין קיבל כמות שווה של ביטקוין קאש, ובכך הוכפל מספר המטבעות הקיימים. ביטקוין קאש הופיע לראשונה בבורסות קריפטו במחיר מרשים של 900 $. בורסות קריפטוגרפיות מרכזיות, כגון Coinbase ו- itBit, החרימו את ביטקוין קאש ולא רשמו אותו בבורסות שלהן.
פיצול שני
ב- 15 בנובמבר 2018 התרחשה פיצול של שרשרת Hard fork של ביטקוין קאש בין שתי סיעות יריבות בשם Bitcoin Cash ו- Bitcoin SV. ב -15 בנובמבר 2018 Bitcoin Cash נסחר בכ -289 דולר, ו- Bitcoin SV נסחר במחיר של כ- 96.50 $, לעומת 425.01 $ ב- 14 בנובמבר בביטקוין מזומן שאינו מפוצל.
הפיצול מקורו במה שהוגדר כ”מלחמת אזרחים” בשני מחנות מתחרים במטבע. המחנה הראשון, שנתמך על ידי היזם רוג’ר ור וג’יהאן וו מבית Bitmain (חברה סינית שמייצרת חומרה לכרייה של מטבעות קריפטו), קידם את התוכנה שכותרתה Bitcoin ABC (קיצור של Adjustable Blocksize Cap), שתשמור על גודל הבלוק על 32 MB. המחנה השני בראשות קרייג סטיבן רייט והמיליארדר קלווין אייר העלו גרסת תוכנה מתחרה Bitcoin SV, קיצור של “Bitcoin Satoshi Vision”, שיגדיל את מגבלת גודל הבלוק ל 128 MB.
כך, לאחר שני פיצולים מהבלוקצ’יין המקורי של הביטקוין, קיבלנו את הביטקוין המקורי, ביטקוין קאש, וביטקוין SV.
שווי שוק
שווי המטבע הדיהיה בשיאו בדצמבר 2017, אז נסחר לפי שווי של כ 4,000$.
לאחר ירידה חדה במחיר, המטבע עלה שוב במאי 2018 לשווי של 1800$.
ממאי 2018, נסחר המטבע בסביבת 100$-400$.
במאי 2021 עלה שווי המטבע ל1,200$ ואז החלה מגמת ירידה.
זהו מחירו כעת:
קניית המטבע ואחסונו
ניתן לקנות ביטקוין קאש לפי השם BCH בבורסות בינלאומיות כמו Kraken, Binance, Changelly. על מנת לקנות את המטבע, צריך לפתוח חשבון באחד האתרים, לאשרר את זהותכם, להפקיד מטבעות קריפטו או פיאט, ולקנות את המטבע!
את ה BCH ניתן לאחסן בארנקים המובילים, Ledger ו Trezor – ארנקים פיזיים המספקים אבטחה מוגברת למטבעות שלכם עם סיכון נמוך יותר לאבד אותן. כמו כן, משקיעים מתחילים יכולים להשתמש ב Exodus.