פיצול ביטקוין

תוכן עניינים
פיצול ביטקוין

אם אתם עוקבים אחר תעשיית הקריפטו וודאי שמעתם את המושג “פיצול ביטקוין” Bitcoin Halving. אז בין אם שמעתם על המושג ותהיתם מה זאת החצייה או החלוקה הזאת, או בין אם אתם שומעים את זה כעת בפעם הראשונה, מאמר זה יתן לכם סקירה והסבר מקיף על המושג והשלכותיו על שווי הביטקוין שכבר יש לכם. או כזה שאתם עדיין מתכננים לרכוש.

בקצרה על תהליך הכרייה

כידוע, כל הביטקוינים מגיעים אל העולם בצורה יחידה – כתוצאה מתהליך הכרייה. הביטקוין “נולד”  כתשלום לכורים. את הביטקוין מרכיבה רשת מבוזרת של מחשבים (אלו הם הכורים). מחשבים אלו מתחזקים פנקס רישום מבוזר, שזהו כמובן הבלוקצ’יין (עליו תוכלו בהרחבה במאמר על טכנולוגיית הבלוקצ’יין) ביומן זה נרשמות ומתועדות הפעולות המתרחשות בין המשתתפים. כל עשר דקות בערך כורה אחד מנחש את פתרון החידה המתמטית וניתנת לו הזכות לעדכן את היומן המבוזר.

הפיצוי על עבודת הכורה  הזוכה נקרא “בלוק ריווארד” Block Reward. הפיצוי מגיע בצורת כמות מסוימת של ביטקוין המגיע אל הכורה. זהו ככה מגיע הביטקוין לעולם.

מה הוא פיצול ביטקוין?

לאחר כל 210,000 בלוקים שנכרים, או בערך כל ארבע שנים, התגמול שמקבלים כורי הביטקוין בגין עיבוד עסקאות קטן בחצי. זה מקצץ במחצית מהקצב שבו ביטקוין חדש יוצא למחזור. כך עד שכל הביטקוין ישוחרר וימצא במחזור.

כך זה ימשך עד לסביבות שנת 2140. אז, הכורים יתוגמלו בעמלות עבור עיבוד עסקאות שמשתמשי הרשת ישלמו (אם הכל ילך לפי התכניות כי זאת תכני לטווח ממש ארוך). עמלות אלה מבטיחות כי לכורים יש תמריץ לכרות ולהמשיך לתחזק את הרשת.

היצע הביטקוין הסופי הולך ומתדלדל. ההיצע המקסימלי הכולל של ביטקוין הוא 21 מיליון. נכון למאי 2021, ישנם כ 18,715,050 מיליון ביטקוין שכבר במחזור, ונותרו רק 2,284,950 מיליון לשחרור באמצעות תגמולי כרייה.

לשם ההשוואה, בשנת 2009 התגמול עבור כל בלוק היה 50 ביטקוין. לאחר החצייה הראשונה היה 25, ואז 12.5, כיום הוא עומד על 6.25 ביטקוין לבלוק החל ממאי 2020 אז התרחשה החצייה האחרונה

מהי מטרת הפיצול?

בשביל לענות על שאלה זאת נביא דוגמא: נסו לדמיין אם כמות הזהב שנכרה מהאדמה נחתכת לחצי מדי ארבע שנים. אם ערך הזהב מבוסס על מחסורו, הרי ש”חציית” תפוקת הזהב אחת לארבע שנים תעלה תיאורטית את מחירו גבוה יותר.

אם אתם מתכננים השקעה בביטקוין מוטב שתכירו את השלכות הפיצולים על מחיר הביטקוין.

השלכות הפיצול על מחיר הביטקוין

בעבר, חציות הביטקוין מתואמות עם עליות עצומות במחיר הביטקוין. במחצית הראשונה, שהתרחשה ב -28 בנובמבר 2012, נרשמה עלייה מ -12 דולר ל -1,207 דולר ב -28 בנובמבר 2013. החצייה השנייה של הביטקוין התרחשה ב -9 ביולי 2016. המחיר אז היה 647 דולר וב -15 בדצמבר, 2017, מחיר הביטקוין זינק ל -19,345 דולר. המחיר נפל אז במהלך שנה משיא זה ל -3,255 דולר ב -15 בדצמבר 2018, מחיר הגבוה ב -403% ממחירו לפני החצייה.

החצייה האחרונה התרחשה ב- 11 במאי 2020. בתאריך זה, מחיר הביטקוין היה 8,821 דולר. ב- 12 באפריל 2021, מחיר הביטקוין זינק ל -63,558 דולר (עלייה מדהימה של 651% לעומת מחירו לפני החציון). וכיום נסחר סביב ה-30 אלף דולר. די עקבי עם מה שקרה בחציות הקודמות.

מתי הדברים יתייצבו?

באופן כללי התנודתיות במחיר הביטקוין בתקופה הזאת די צפויה לא רק בשל החצייה אלא גם מגוון גורמים נוספים:

קודם כל, משתוללת כעת מגפה עולמית, הגברת העניין המוסדי בנכסים דיגיטליים והייפ של מפורסמים סביב הנושא. בהתחשב בגורמים נוספים אלה, ניתן רק להתאזר בסבלנות ולהמתין שמחיר הביטקוין יתייצב.

שאלות נפוצות בנוגע לפיצול

מה קורה כאשר ביטקוין נחצה?

המושג “חצוי” בכל הקשור לביטקוין קשור לכמות אסימונים של ביטקוין שנמצאים בבלוק שנוצר כעת. אם בשנת 2009, כאשר הושק הביטקוין, כל בלוק הכיל 50 ביטקוין, אך סכום זה נקבע להפחתה של 50% בערך כל 4 שנים. עד היום היו שלושה אירועי חצייה ובלוק מכיל כעת רק 6.25 ביטקוין. כאשר החציה הבאה תתרחש באביב 2024. אז כל בלוק יכיל רק 3.125 ביטקוין.

מדוע החצייה מתרחשת בתדירות של קצת פחות מ-4 שנים?

האלגוריתם של כריית הביטקוין [1] נקבע במטרה למצוא בלוקים חדשים אחת לעשר דקות. עם זאת, אם כורים נוספים יצטרפו לרשת ויוסיפו עוד כוח חישוב, הזמן למצוא בלוקים יקטן. ניתן לתקן זאת על ידי העלאת קושי הכרייה, זה מתבצע אחת לשבועיים בערך בכדי להחזיר אל היעד של 10 דקות. מכיוון שרשת הביטקוין צמחה באופן אקספוננציאלי בעשור האחרון, הזמן הממוצע למצוא בלוק היה באופן עקבי מתחת ל -10 דקות (בערך 9.5 דקות).

האם לפיצול יש השפעה על מחיר הביטקוין?

מחיר הביטקוין עלה בהתמדה ובאופן משמעותי מאז השקתו בשנת 2009, אז נסחר תמורת סנטים או דולרים בודדים בלבד, עד אפריל 2021, כאשר מחירו של ביטקוין אחד נסחר ביותר מ -65,500 דולר. מכיוון שהפחתת התגמול מכפילה למעשה את העלות לכורים, שהם למעשה יצרני ביטקוין, זה אמור להשפיע לטובה על המחיר מכיוון שהיצרנים יצטרכו להתאים את מחיר המכירה שלהם לעלויות שלהם (ולהעלות אותו). עדויות אמפיריות אכן מראות כי מחיר הביטקוין נוטה לעלות לקראת החציות, לרוב מספר חודשים לפני האירוע בפועל. מצד שני, ניתן לטעון גם שאירועי החצייה ידועים מראש ומתוכננים כך שמחיר הביטקוין הנוכחי כבר לוקח בחשבון מאורעות עתידיים אלו. כפי שעובד בכל שוק שוק משוכלל.

מה יקרה כאשר לא תשאר עוד אספקת ביטקוין?

בסביבות שנת 2140, האחרון מבין 21 מיליון הביטקוינים צפוי להכרות. כפי שרואים יוצרי המטבע מגיעים עם תכניות ארוכות טווח של למעלה מ-10 שנים.

בשלב זה, חציות הביטקוין יפסיקו, מכיוון שלא יהיו יותר ביטקוין חדשים. כורים, לעומת זאת, עדיין יתומרצו להמשיך לאמת ולאשר עסקאות חדשות בבלוקצ’יין, על ידי קבלת עמלות מהמשתמשים ברשת. הצפי הוא שהרשת תהיה כה גדולה שאפילו אחוז ממש מזערי שיגבה כעמלה מהמשתמשים יוכל להוות תמריץ מספק לכורים להמשיך לעבוד.

אם אהבתם את המאמר שתפו אותו בבקשה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
משתמש בארנק ביטקוין
איך למכור NFT?

יצירת ומכירת NFT זה עניין שהרבה אמנים ומעצבים בוחנים כדרך פוטנציאלית חדשה להרוויח כסף. אבל NFTs הם מעבר לדרך חדשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× מבצע: 15 דקות שיחת לימוד/יעוץ בחינם!
דילוג לתוכן