הביטקוין ורוב המטבעות הגדולים ירדו לרמות התמיכה הקריטיות שלהם, מה שעשוי להיות הזדמנות קנייה מעניינת. מצד שני יכול להיות שהשוק ימשיך לרדת. אז מה עושים? בודקים מה עושים הסוחרים המנוסים בשביל לקבל כיוון.
כך נראה השוק כרגע:

מה מקור השוק הדובי?
שוקי הקריפטו ושוקי המניות העולמיים ירדו משמעותית ב-20 בספטמבר מחשש כי קריסת ענקית הנכסים הסינית Evergrande עלולה לפגוע לא רק בסין, אלא גם ,תביא להשפעות רחבות יותר בשווקים אחרים. אמנם כנראה לא שמעתם את השם קודם, אבל מדובר בחברה המחזיקה בחוב של 300 מיליארד דולר הנמצאים על הכף.
אם כן, הסנטימנט הדובי של השווקים מובן.
כאשר השוק דובי, סוחרים נוטשים עמדות מסוכנות יותר לטובת נכסים בטוחים יותר. זו יכולה להיות אחת הסיבות לירידה החדה בביטקוין וברוב המטבעות הגדולים ביממה האחרונה.
עכשיו לשאלת השאלות: האם הירידה יכולה להעמיק או למשוך קניה אגרסיבית מסוחרים?
על מנת לענות על השאלה ננסה להבין את דפוסי ההתנהגות בבורסות השונות.
מי יוצא מהמשחק?
סוחרים ותיקים יודעים שלכל בורסה יש פרופיל משתמש אחר. לדוגמה, פעילות ב- Bybit נוטה להיות קיצונית יותר בהשוואה ל- FTX, הידועה כבעלת לקוחות שמרניים יותר.
קחו למשל את הירידה של יום שלישי מתחת ל -43,000 דולר, מה שגרם לפירוק חוזים ארוכים של מיליארד דולר שהובילה Bybit למרות שהייתה ריבית עתידית מובטחת של 2.34 מיליארד דולר. מהלך בהחלט קיצוני.
מספר זה אמנם נמוך מבינאנס שהציגה משיכות נטו של 3.66 מיליארד דולר וסך המשיכות מ-FTX שעמדו על 2.51 מיליארד דולר אך גבוה משמעותית ביחס להיקף הפעילות הכללי.
כך נראו המשיכות ב-24 שעות האחרונות. סכומים ממוצעים לחלוטין:

סוחרי Bybit נוטלים יותר סיכון, בדרך כלל משתמשים במינוף גבוה יותר ומגיבים בצורה יותר סוערת לשינויים. בינתיים, נראה כי משקיעי הבורסות Binance ו- FTX התרשמו פחות מירידת ערך הקריפטו, שנרשמו לאחרונה.
סוחרים מקצועיים נשארים ניטרליים-שוריים
כדי להבין עד כמה נוטים סוחרים מקצועיים להתנהגות שורית או דובית, יש לנתח את פרמיית החוזים העתידיים אל מול מחיר נוכחי (שער בסיס). אינדיקטור זה מודד את ההבדל בין חוזים עתידיים לטווח ארוך ורמות שוק בנקודה הנוכחית. בשווקים בריאים צפוי פער של כ- 5% –15%. מצב סטנדרטי זה נקרא קונטנגו.
על פי נתונים המגיעים אלינו מאפליקציית ניתוח שוק הקריפטו laevitas.ch (1) הפרמיה השנתית הנוכחית של בורסות הקריפטו המובילות עומדת על 7% בממוצע. זאת אומרת, היא בטווח הסביר, היא ניטרלית.
אגב, בחודש הקודם. סוחרים מקצועיים היו מודאגים (או דוביים לצורך העניין), והאינדיקטור ירד מתחת ל -5%. כך, שהירידה שהגיעה עתה נחזתה מראש. זה לא המצב כרגע.
יחסי סוחרים מובילים בין ה"לונג" ל"שורט" מציגים איזון
למי שלא מכיר – לונג פירושו אמונה שהנכס יעלה לכן אנחנו קונים אותו ומציעים למכירה במחיר גבוה יותר. שורט הוא ההופכי שלו. אם אנחנו מאמינים שהנכס יירד, אנחנו לווים אותו במחיר נוכחי ומחזירים לאחר שמחירו ירד. פער המחיר הוא הרווח שלנו.
אז המשמעות ברורה – יותר לונג כאשר מאמינים שהמחיר יעלה, יותר שורט כאשר מאמינים שהשוק יירד.
אז מה קורה אצל הסוחרים המובילים בבורסות קריפטו המובילות בהקשר הזה?


כפי שניתן לראות בגרפים הם כרגע די חלוקים בדעותיהם עם יחס קרוב ל-1:1 בנוגע למחירו העתידי של הביטקוין. אם בכל זאת מתעקשים, היחס נוטה מעט לטובת בעלי פוזיציית הלונג בשתי הבורסות המובילות.
מה ניתן להסיק?
צירוף שני הנתונים יחד יכול ללמד כי הסוחרים הקמעונאיים היו ככל הנראה אלה שנפגעו יותר עקב עמדות שוריות בעלות מינוף גבוהה. בינתיים, סוחרים מקצועיים שמרו על עמדותיהם ומשדרים “עסקים כרגיל” עם נטייה קלה לכיוון קניית הביטקוין.
אז השאלה האם זה התזמון הנכון להיכנס איננה מקבלת תשובה חד משמעית בטווח הקצר. בכל מקרה, זכרו שכל מהלך של השקעה ומסחר כרוך בסיכון. עליך לבצע מחקר משלך בעת קבלת החלטה.