הביטקוין הפך אתמול למטבע רשמי באל סלבדור. ההשקה עברה לא הכי חלק, אולם, כפי שאמר נשיא אל סלבדור הצעיר והפופולארי נאיב בוקלה: “קיימת עקומת למידה, לא נשיג הכל תוך יום אחד”.
הקשיים אליהם התייחס הנשיא קשורים לביקוש שיא שנוצר במדינה לאפליקציית הארנק הדיגיטלי הרשמית של המידה CHIBO, שהבטיחה 30$ (בביטקוין) במתנה לכל מי שיתקין אותה לרגל היום ההסטורי. רבים התאכזבו לגלות שהאפליקצייה הפסיקה להיות זמינה להורדה עקב עומס על השרתים.
בנוסף, לקראת ההשקה ביצעה המדינה הלטינית רכישה של 400 מטבעות ביטקוין בשווי של כ-20 מיליון דולר ופרסה כספומטים של ביטקוין שמאפשרים להמיר ביטקוין לדולרים (המטבע הרשמי הנוסף של אל סלבדור) ולמשוך אותם ללא עמלה מהארנק הדיגיטלי.
נשיא אל סלבדור הוביל את המהלך ותומך מאוד בביטקוין. הוא מאמין שיחסוך לתושבי המדינה כ-400 מיליון דולר בשנה בהעברת כספים מחוץ למדינה (רבים מתושבי המדינה עובדים בחו”ל ושולחים כסף בחזרה למולדתם) וישפר את הנגישות לשירותים הפיננסיים לכלל תושבי המדינה.
אולם, כמו בכל דבר טוב יש חבלי לידה מסויימים, כך למשל, מתלוננים בעלי עסקים שהם חוששים לקבל ביטקוין בגלל התנודתיות שלו וכעת יהיו חייבים ע”פ החוק והסנקציות בגין סירוב אינן ברורות.
בכל מקרה נמשיך לעקוב בעניין ולעדכן לגבי תהליך אימוץ הביטקוין על ידי אל סלבדור.

בכיר במערכת הבנקאית ההודית מעודד את מדינתו לקבל קריפטו
באופן מפתיע נושא הקריפטו לא מוסדר על ידי רגולציה במדינה הענקית. יש לציין כי אוכלוסיית הודו מונה כיום כ-1.4 מיליארד אנשים.
הצעות חוק וחקיקה עדיין נבדקות על ידי הפוליטיקאים. בתחילת החודש הודיעה הממשלה כי היא עובדת על טיוטת הצעת חוק שתגדיר מטבעות קריפטוגרפיים כסחורות שעליהן ניתן יהיה להטיל מס. אם יעבור החוק, זה לא יאפשר להשתמש בהם לתשלומים, אלא להיסחר ולהשקיע בהם כנכסים במקום.
הבנק המרכזי של הודו אסר על כל הבנקים המסחריים לאפשר ללקוחותיהם לבצע עסקאות הקשורות למטבעות קריפטוגרפיים בשנת 2018, אולם פסק הדין בוטל על ידי בית המשפט העליון בפברואר 2020.
גנדי, ששירת כסגן נגיד הבנק מרכזי בין השנים 2014 ל -2017, טוען כי יש להתייחס אל מטבע הקריפטו כנכס או לסחורה ולמסות אותו בהתאם. פיתוח מסגרת רגולטורית והתייחסות אליהם ככאלה תאפשר להודים להשקיע ולהחזיק בנכסים דיגיטליים בצורה חוקית. אם נכסים נכרו במקום שנרכשו, עליהם להיות כפופים למס רווחי הון, הוסיף.
הרווחים של כורי הביטקוין נותרים גבוהים למרות עליית קושי הכרייה
הגידול של 4.5% בקושי הכרייה, שנרשם היום הוא ההתאמה הרביעית ברציפות של הקושי כלפי מעלה. אבל קצב הגידול מאט.
קושי הכרייה של הביטקוין, מדד המתאר עד כמה קשה לכורים למצוא בלוקים חדשים לביטקוין ולהרוויח תגמול, עלה קצת לאחר הזינוק הדרמטי של 13% לפני שבועיים. היום התבצעה התאמת קושי הכרייה הדו -שבועית בגוש בלוקצ’יין 699551, כך על פי מספר אתרי כרייה.
“קושי” מתייחס למדד היחסי של כמות המשאבים הדרושים לכריית הביטקוין. מדידה זו עולה או יורדת בהתאם לכמות החשמל הנצרכת (או Hash Rate) [1] על ידי הרשת בזמן נתון. הפרוטוקול של ביטקוין אמור להתאים את רמת הקושי כל 2,016 בלוקים, או בערך כל שבועיים, כדי להבטיח כי בלוקים חדשים ייכרו בקצב יציב.
כריית הביטקוין הופכת ליקרה יותר מכיוון שקושי הכרייה הוגבר על ידי כמויות עצומות של משאבי מחשוב קיימים המוקדשים לכרייה, כמו גם תחרות רבה יותר בין הכורים למצוא בלוקים חדשים. עם זאת, הראלי השוורי שנרשם לאחרונה קיזז את העלויות הגוברות ושומר על כריית הביטקוין רווחית ביותר, כך על פי כורים ומפעילי פולים לכרייה.
“המחיר עולה מהר יותר מהקושי”, אמר דניאל פרומקין, חוקר בחברת כריית הביטקוין Slush Pool הצ’כית. החדשות הטובות הן שהמחיר עולה, מה שאומר שהכנסות הכרייה בפיאט נותרות יציבות למרות שההכנסות יורדות במונחי ביטקוין, הוסיף פרומקין.