רקע
ויטליק בוטרין הוא מתכנת קנדי-רוסי, נולד ב 1994 בקולומנה שברוסיה, לאב מדען מחשבים. הוא נולד וחי ברוסיה עד גיל שש כאשר הוריו היגרו לקנדה על מנת למצוא הזדמנויות תעסוקה טובות יותר. ויטליק בוטרין אותר במהרה כילד מחונן, והתקבל לתכניות מחוננים בשנות לימודיו. בוטרין למד על הביטקוין מאביו, בגיל 17.
לאחר מכן, החל לימודים אקדמיים באוניברסיטת ווטרלו שבקנדה, שם לקח קורסים בנושא קריפטוגרפיה.
ב 2012, זכה ויטאליק במדליית ארד באולימפיאדה הבינלאומית לאינפורמטיקה.
ב 2013, הוא החל להיפגש עם מפתחים ברחבי העולם אשר חלקו את אהבתו לתוכנה, וכשחזר לטורונטו, פרסם את המפרט (white paper) לאתריום.
ב 2014, לאחר שקיבל השקעה בשווי 100,000$ מקרן Thiel, פרש ויטאליק מלימודיו האקדמיים, והחל לעבוד על אתריום במשרה מלאה.
מייסדי האתריום
לרשת זאת יש רשימה ארוכה של מייסדים, בניגוד לביטקוין אשר אליו מיוחס לכאורה רק יוצר אחד, סאטושי נאקאמוטו. על מייסדיו נמנים: ויטאליק בוטרין, אנטוני לוריו, צ’רלס הוסקינסון, מיכאי אליסיי ואמיר שטרית נכון ל2013. ב2014 הצטרפו גם ג’וסף לובין, גאווין ווד, וג’פרי ווילק.

השקת האתריום
לאחר שהשיק את המטבע והרשת, ויטאליק בוטרין הפך לאחת הדמויות המפורסמות והמשפיעות בעולם הקריפטו, ומשמש לעיתים קרובות כפרשן בנושא.
כשנשאל מדוע השיק את האתריום, ויטאליק אמר כי בזמנו, הוא ראה כל דבר שעובר רגולציה של הממשלה כדבר מרושע. הוא הוסיף כי דמיין אנשי ממשלה עם חליפות מחפשים שיטות רגולטוריות להכניס כמות מקסימלית של כסף לכיסם על חשבון האזרח הפשוט.
למרות שראייתו בנושא של רע וטוב השתנו, הוא עדיין רואה בעבודתו באתריום כהזדמנות לעזור לאזרח הפשוט על חשבון בעלי הכח. לראייתו, ביזור כמה שיותר מוצרים תעביר כח מבעלי הכח בחזרה לאדם הפשוט, מכיוון שלראייתו כח הוא ‘משחק סכום אפס’, ועל כן ככל שתחזק את האזרח הפשוט, כך תוכל להחליש כמה שיותר את בעלי הכח וההון.
על כן, למרות שראה את היתרונות של הביטקוין כמטבע מבוזר, ויטאליק הבין כי על מנת להחליש עוד יותר את בעלי הכח, עליו ליצור שירותים נוספים שיעבדו בצורה מבוזרת. כך, מחשבה זו הובילה אותו להקמת האת’ריום.
שווי שוק הקריפטו
ב 2017, לאחר העלייה הראשונה של שווי מטבעות הקריפטו לחצי טריליון דולר, ויטאליק בוטרין תהה האם שוק מטבעות הקריפטו באמת ראוי לשווי השוק לו הוא זכה, לאור כך שלא הושג הרבה בתקופה זו.
בנוגע לרגולציה, ויטאליק הודה כי זו יכולה להיות בעיה ויש לחשוש מרגולצית-יתר. על דאגות בנושא הוצאה מן החוק של שוק הקריפטו, ויטאליק טען כי אינו מודאג, שכן יש לטכנולוגיה הזו שימושים רבים ולהערכתו לא סביר כי יוציאו את המטבעות מהחוק.
לאחרונה, לאור הצניחה במחירי מטבעות הקריפטו, בהם אית’ר, ולמרות שאיבד הרבה משוויו, ויטאליק לא הופתע. בריאיון ל [1] CNN, ויטאליק הדגיש כי להערכתו, מטבעות הקריפטו נמצאות היום ב’בועה כלכלית’, כלומר, הוא טוען כי מעריכים את שווין הרבה מעל שווין האמיתי. הוא המשיך והדגיש שקשה מאוד לצפות את שווין האמיתי של המטבעות.
אית’ר הוא המטבע בו ניתן לסחור בפלטפורמת האית’ריום. אחרי ביטקוין, האת’ר הוא המטבע קריפטו השני בגודלו בעולם לפי שווי שוק של כ 250 מיליארד דולר נכון לכתיבת שורות אלו.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:
עבודתו של ויטליק בוטרין על האתריום
לאחר שלמד על הביטקוין והבלוקצ’יין, ויטאליק בוטרין הבין שהטכנולוגיה הזאת יכולה לתרום יותר מאשר מסחר אלקטרוני, והחליט ליצור פלטפורמה ליצירת יישומונים מבוזרים (decentralized apps – dapps). כשכתב את המפרט לאית’ריום, ויטאליק אכן הוסיף את המחשבה לפיה יש להשתמש בשפת תכנות אשר תאפשר לפתח את האפליקציות הנ”ל על הפלטפורמה. לשפה זו ויטאליק קרא Solidity.
ויטאליק בחר בשם אית’ריום כאשר קרא על שמות של יסודות כימיים מחומרי מדע בדיוני בויקיפדיה. ויטאליק אהב את השם אית’ריום ואת אית’ר – רפרנס היסטורי לשם שנתנו לתווך ההיפותטי בו עובר האור.
ב 2014, פיתוח של האית’ריום המשיך בעזרת גיוס המונים, והרשת עלתה לאוויר ב 2015, עם היצע ראשוני של 72 מיליון מטבעות.
הפלטפורמה מציעה מערכת מבוזרת דרך האינטרנט שמאפשרת יצירת אסימונים וחוזים חכמים, ואכן היא כרגע הפלטפורמה הפופולרית והנוחה ביותר להנפקות ICO, עליהן דיברנו בעבר.
הפלטפורמה נכתבה בשפות Go, Rust, C#, C++, Java ו Python, ומופעלת על כל מערכות ההפעלה הנפוצות.