האתריום כנראה יהפוך לדפלציוני ככל שהנפקת היקפי המטבע תרד בזמן שמנגנון השריפה נשמר, אמר הבנק.
למיזוג הבלוקצ’יין המתוכנן של אתריום, שדרוג שמדברים עליו כבר תקופה, שישנה אותו ממערכת הוכחת עבודה (PoW) למנגנון ידידותי יותר לסביבה של הוכחת אחזקה (PoS), יהיו מספר השלכות, אמר סיטיגרופ בדוח מחקר שפורסם ביום חמישי האחרון.
על פי הדו”ח כמות האנרגיה שיצרוך האתריום תרד מהותית (זה לא מפתיע, שהרי זאת מהות המהלך), הפיכת האתריום לדפלציוני (שזה ההפך מאינפלציוני) ומפת דרכים פוטנציאלית לעתיד עם אפשרויות הרחבה מרובות.
מה השינויים הצפויים כתוצאה מהמהלך
המיזוג, הראשון מבין חמישה שדרוגים המתוכננים לרשת האתריום, עשוי להגדיל את מהירות העסקאות ב-10% בלבד על ידי צמצום זמני ההמתנה לאישור עסקאות, על פי הדיווח. השדרוג בנוסף מתווה את הדרך ל-“Surge”, שהוא השדרוג המתוכנן הבא לרשת ומבטיח להביא יכולת של 100,000 עסקאות לשנייה (TPS) לבלוקצ’יין.
המשמעות של המיזוג היא שזמן החסימה צפוי לרדת ל-12 (לעומת שניות 13 כיום), וזה עשוי לגרום לירידה קטנה בעמלות ולעלייה במהירות, נכתב בהערה לדו”ח.
Citi אומרת שמעבר מ-PoW יקטין את ההנפקה הכוללת של אתריום ב-4.2% בשנה, וכשהוא יהפוך בסופו של דבר לדפלציוני, זה עשוי לשפר את סיווגו של המטבע כשומר ערך.
המעבר ל-PoS הופך את אתריום ל”נכס נושא תשואה” עם תזרימי מזומנים לדברי הבנק, שעשויים להתפרש כצורה של הכנסה לרשת האתריום. קיום תזרימי מזומנים פוטנציאליים יאפשר שימוש במגוון שיטות הערכת שווי שאינן זמינות עבור הבלוקצ’יין כעת, הוסיף הבנק.
מכיוון שהאתריום יהיה גם נושא תשואה וגם דפלציוני, סביר להניח שהוא יהיה הבלוקצ’יין בעל ערך כלכלי רב. בהתחשב ב”מאפיינים המשופרים של מאגר הערך”, סביר יותר שזה המקום שבו תתבצע פעילות מרובה וישמר ערך הרב ביותר ע”פ הדוח”ח.
ולסיום אומר המחקר כי ניתן יהיה לראות באתריום שלאחר המיזוג כנכס קריפטו חסכוני יחסית באנרגיה וידידותי לסביבה, שכן הוצאות האנרגיה צפויות לרדת ב-99.95%.