הצצה אל עולם המחר: כאשר NFT והבינה המלאכותית נפגשים

תוכן עניינים
רובוט בינה מלאכותית

חוקרים ויזמים רבים מאמינים שבשנים הקרובות צפוי האינטרנט להפוך מהפכה שבסופה ישלים את המעבר ליקום וירטואלי המקביל ליקום הפיזי. על פי אותם חוקרים, אנחנו ניכנס לעולם הוירטואלי בצורה כלשהי וניקח בו חלק פעיל כאווטאר או בצורה דומה כלשהי. נוכל לפגוש אנשים, לעשות קניות (יתכן שבאמצעות מטבעות דיגיטליים), לטייל, לצאת להופעות, לשחק במשחקים,לצפות ביצירות אומנות, ועוד. עולם זה נקרא המטאברס (Metaverse). בין אם זה נשמע כמו חלום או סיוט, יתכן מאוד שאנחנו בדרך לשם.
תעשיות שונות וחברות הטכנולוגיה מכוונות לכיוון הזה ובאופן טבעי הקריפטו וה-NFT ככל הנראה יהיו חלק מעולם המטאברס. אם עורכים פגישות בחדר ישיבות וירטואלי, למה לא לקשט אותו ביצירת NFT? או לשלם לעובדים באתריום או בביטקוין?
בכתבה זאת נציץ למיזם מהסוג הזה בתחום ה-NFT.

NFT עם בינה מלאכותית מובנית

יצירות NFT ידועות הן בעצם אווטרים ייחודיים שאנשים קונים ומוכרים, כמו בסדרת CyberPunks או Bored Ape Yacht Club. אבל הניפטיז לא לא עושים הרבה בינתיים…

כעת, Alethea AI, חברה חדשה הנתמכת על ידי היזם והבעלים של דאלאס מאבריקס מארק קובאן, מאפשרת לבעלי הניפטיז לשדרג אותם. המערכת עוטפת אווטרים ב- AI (בינה מאלכותית) המחייה אותם, ומעניקה להם כישורי שיחה ותחומי ידע ייחודיים. לאחר מכן, NFTs אינטליגנטיים אלה, או ה-iNFTs, הופכים למשהו כמו צ’אט בוטים שניתן להחזיקם, להכשירם ולאמנם או למכור אותם בסכומי כסף נאים. כך למשל, אחד מהניפטיז האלו, שנקרא “אליס”, נמכר לאחרונה תמורת 478 אלף דולר.
“דרך זאת מאפשרת לתת לא רק אישיות לאווטאר אלא גם להוסיף לו אינטראקטיביות ולהפוך אותו פשוט ליותר מעניין.”, כך על פי קובאן, שאף מוסיף: “אתה יכול לקחת את Alethea AI ולתת לזה לצמוח כמעט לכל דבר.”

איך זה עובד?

החל מה-14 באוקטובר, אנשים יכולים להביא את האווטארים שלהם ב-NFT לאתר החדש “תיבת נח” [1] של Alethea, שם ניתן להוסיף “נשמה” לניפטי. על פי מנכ”ל החברה שכבת הבינה המלאכותית כלולה ב- NFT חדש המתחבר לאחר מכן ל- NFT המקורי של הדמות. לחלופין, ניתן לבנות NFT אינטליגנטי (iNFT) משלך– בהתבסס על מספר תבניות קיימות.


האווטארים שראיתי באתר Alethea כללו העתקים מדויקים של ניפטיז ידועים כמו Bored Apes ו- CryptoPunks, דמויות ספרותיות והיסטוריות כמו אדגר אלן פו וקתרינה הגדולה, ודמויות מצוירות כמו שלגיה. תנועת הפנים של האווטרים לא הייתה טבעית ולגמרי זורמת, וההטיות הקוליות נראו מעט מעוותות, אבל זה היה עדיין ממש מרשים – הדמויות ניחנו ביכולת לתחזק שיחה על כל נושא שעלה בדעתי ותקשרו ברמה די מדהימה. אם כי כאמור, הצד הגראפי עדיין זקוק לליטוש מסוים.

alethea.ai
מתוך האתר של alethea.ai

למה "תיבת נח" היא מטאברס?

Alethea מכנה את “תיבת נוח” מטאברס מכיוון שאווטארים יכולים להשתמש בכישוריהם החדשים כדי ליצור אינטראקציה עם iNFTs אחרים שם. לדוגמה, ניתן להכשיר CyberPunk לקרב ראפ עם אווטאר של קוף משועמם. או שהם יכולים אפילו להקים קבוצות ולהתחרות ביניהן במשחקים. לדברי מנכ”ל החברה, ככל שהאווטרים מתקשרים הם יוצרים נתוני אימון חדשים שמזינים את מודל ה- AI שמניע את כולם.

לסיכום

Alethea כנראה לא מצפה לספק מרחב דיגיטלי לכל מטרה שמיליונים ישתמשו בו. הטכנולוגיה שלה היא דרך נוספת להתקרב ליצירת האווטרים שעשויים לייצג אותנו במטאברס בעתיד. המערכת מאפשרת לאווטרים לאמץ זהות ומקשרת אותם ישירות לבלוקצ’יין. זה יכול להיות שימושי, אם בעוד חמש או עשר שנים, משהו הדומה למטאברס יתחיל להתעצב ולהשפיע באמת על חייהם של אנשים.

אולם בינתיים לא ברור מדוע NFT מדבר כמו אליס יכול להיות שווה כמעט חצי מיליון דולר. אנשים במרחב הקריפטו אומרים לעתים קרובות שעדיף לקנות NFT כי אתה אוהב אותם ורוצה להחזיק אותם, אבל תג מחיר כזה נשמע הזוי.

ובכל זאת, כמה שמות גדולים בקריפטו רואים ערך אמיתי בתרומתה של Alethea ל- NFT. קובאן, יחד עם Metapurse, Crypto.com Capital, Multicoin, Dapper Labs ואחרים השתתפו במכירה פרטית של טוקני קריפטו שהניבה 16 מיליון דולר.

אם אהבתם את המאמר שתפו אותו בבקשה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
טלפון נייד
צ’יינג’לי (Changelly) המדריך המלא

צ’יינג’לי (Changelly) הוא חלפן מטבעות דיגיטליים שהגיח בשנת 2016 במטרה להקל על תהליך המרת מטבעות דיגיטליים וקנייתם. הוא נותן אפשרויות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× מבצע: 15 דקות שיחת לימוד/יעוץ בחינם!
דילוג לתוכן