ארנק דיגיטלי מומלץ – איך לבחור את הארנק קריפטו המתאים לך?

תוכן עניינים
ארנק קריפטו

בחירת ארנק דיגיטלי מומלץ לאחסון הקריפטו שלך הוא נושא חשוב משום שאם הארנק נפרץ וכספכם נגנב, אין למי לפנות. חשוב לדעת לא רק איזה ארנק קריפטו מומלץ לקנות, אלא גם מאיפה לקנות משום שאפילו באתרים פופולריים כמו אמזון מוכרים ארנקים מהחברות המומלצות רק שהם כבר פרוצים וסביר להניח שתאבדו את כל כספכם אחרי זמן מה.

במאמר הזה נסקור את כל הארנקי קריפטו המומלצים בשוק לאחסון הביטקוין ושאר המטבעות שלך ונסביר את ההבדל בין הסוגים.

סוגי ארנקי קריפטו מומלצים

חשוב לדעת: ארנקים קרים הם המומלצים והבטוחים ביותר משום שהם לא מחוברים לאינטרנט ולכן לא יכולים להפרץ, לעומת ארנק שנמצא על המחשב שלכם או על הדפדפן שלכם ויכול להפרץ בקלות על ידי האקרים.

ארנקים קרים

1. ארנק חומרה (המומלץ והבטוח ביותר)

הארנקי חומרה המומלצים ביותר בשוק הם מהחברות Ledger ו Trezor. שניהם מאוד דומים אך Ledger יותר פופולארי ומומלץ למתחילים.

לדג'ר
Ledger Nano S (המומלץ והזול ביותר)

הלדג’ר יכול להכיל מספר רב יותר של מטבעות מהטרזור, הוא זול יותר ממנו ובגרסאות האחרונות נראה שהתגבר על פרצות אבטחה שנמצאו בו לפני מספר שנים. לדג’ר גם תומך בסגוויט ומאפשר שליטה בגובה העמלה וייצוא היסטוריית הארנק.

טרזור
Trezor

זהו ארנק חומרה מוכר, נוח לשימוש ומאובטח ברמה מקסימלית. הטרזור תומך גם באיתריום ומטבעות רבים נוספים. כמו כן, מנגנון חישוב העמלות של הארנק ניתן לכוונון והארנק תומך בסגוויט ומאפשר לייצא את היסטוריית הפעילות באופן פשוט.

2. ארנק דיגיטלי קר

ארנק דיגיטלי קר הינו תוכנת ארנק ביטקוין אשר יכולה להיות מותקנת על מחשב או טלפון ללא סים או ארנקי חומרה אחרים. לאחר פרמוט מלא, התקנת אנטי וירוס וניתוק מלא מהאינטרנט, ניתן להשתמש בהם כארנק דיגיטלי קר.

3. ארנק נייר

ארנק הנייר מתאים לאנשים שמעוניינים להחזיק את הביטקוין תקופה ארוכה מבלי לנקוט בפעולות כלשהן. לצורך הכנתו נרשום את הסיד בצורה מסודרת בכמה עותקים  ונשמור את העותקים במקומות נסתרים.

ארנקים חמים (פחות מומלץ)

הארנקים החמים מחוברים בזמן אמת, או שהיו מחוברים בעבר לאינטרנט. יתרונם הוא האפשרות לגישה מיידית לביצוע הפעולות בכסף, אבל רמת האבטחה בהם נחשבת נמוכה יותר לכן עדיף להעזר בארנק חם רק בסכומי כסף פחות גבוהים.

ארנקי דסקטופ מוכרים:

ארנקי מובייל מוכרים:

כיצד להמנע מארנקים דיגיטליים לא מומלצים?

אז איזה ארנק דיגיטלי מומלץ פחות בעצם? דבר ראשון, לא להשתמש בארנקים באתרי אינטרנט – באמצעות ארנקים אלו אתם מגדילים את סיכוייכם להוות קורבן להונאת פישינג. כמו כן, השימוש בארנק באתר אינטרנט הוא מסורבל יותר ופחות בטוח באופן כללי.

אם תרצו ללמוד עוד על קניית ביטקוין באמצעות כרטיס אשראי באינטרנט, אתם מוזמנים לעיין במאמר שבקישור.

מלבד זאת, יש לבדוק בדף הרשמי של המטבע אילו ארנקים מומלצים לאחסונו ולהעזר במידע זה לצורך בחירת הארנק האופטימאלי.

ולבסוף, ללמוד מתגובות של אנשים ברחבי הרשת. אין זה מפתיע למצוא תגובה שלילית על כל ארנק, אפילו המוצלחים שבהם, אולם כאשר יש מבול של תלונות, ככל הנראה יש בעיה עם אותו ארנק ושווה לבדוק אלטרנטיבות אחרות.

רקע - מה זה בכלל ארנק ביטקוין?

מהו הארנק הוירטואלי?

המטבעות הקריפטוגרפיים ובראשם הביטקוין כמובן וכעת גם האיתריום מלווים אותנו כבר למעלה מעשור והפופלאריות שלהם נוסקת ושוברת שיאים בקצב מסחרר. לצד עליית כדאיות ההשקעה מתחדד הצורך לאחסנם בצורה נוחה, יעילה ומעל לכל בטוחה. לשם כך מיועד הארנק הוירטואלי.

 ארנק הביטקוין, למשל, הוא בעצם תוכנה אשר מתקשרת עם רשת הבלוקצ’יין על מנת לאפשר למשתמש גישה לכסף, החל מבדיקת היתרה ועד לביצוע העסקאות והחתימה עליהן לצורך אישורן.

דרכי הפעולה והתפעול של הארנקים השונים נבדלות זו מזו כאשר המשתנים המרכזיים הינם: רמת ואופן האבטחה, היכולת לאחסן ולבצע פעולות במטבעות השונים ואופן חישוב העמלות הכרוכות בביצוע הפעולות השונות. 

חשוב לציין, שבמאמר זה נסקור ארנקים התומכים במטבע הביטקוין, חלק מהארנקים ברשימה יתאימו לאחסון מטבעות נוספים אולם בכל מקרה יש לבדוק כל ארנק והמטבעות בהם הוא תומך בהתאם לצרכים האישיים שלכם.

המפתח פרטי והכתובת ציבורית

המושגים המרכזיים שחשוב שתכירו בהקשר של הארנקים הוירטואליים הינם: מפתח פרטי, מפתח ציבורי וכתובת. כל ארנק יכיל בתוכו צמדים של מפתחות פרטיים וציבוריים המקושרים ביניהם באופן חד כיווני ע”י פונקציה מתמטית.

המפתח הפרטי מאפשר לבעליו את הגישה לכסף המאוחסן בארנק. ואילו המפתח הציבורי משמש ליצירת כתובת המשמשת לשליחת הביטקוין. אז ברגע שתרצו לקבל ביטקוין ממישהו, תצטרכו לשתף איתו את כתובתכם הדיגיטלית שמהווה אף היא רצף של 27 עד 34 תווים, אותיות לועזיות וספרות.

לאור רגישות וחשיבות העניין, את המפתח הפרטי[1] מומלץ לשמור על אמצעים ללא חיבור לרשת האינטרנט, שכן השליטה במפתח הפרטי, היא שמגדירה מי בעל ההון, שמיוחס לאותו מפתח. כמו כן, יש לאחסן את המידע בלפחות בשני מקומות שונים סודיים וללא גישה לאנשים חיצוניים. ונדגיש שוב, את פרטיו של המפתח הפרטי לא נשתף לעולם עם אחרים.

על מנת להקל על מלאכת השחזור והגיבוי, פותחה דרך נוחה לגבות את מחרוזות הענק באמצעות יצירת ה”סיד”. זהו אוסף של 12 או 24 מילים אשר משמש כמאין מפתח פרטי שלכם – ברגע שמזינים את הסיד בארנק חדש, כל המידע משוחזר. לכן אותן מילים המרכיבות את הסיד, זהו המידע שעליכם לשמור בצורה היסודית שפורטה לעיל.

סיכום

מקווים שעזרנו לכם להבין טוב יותר כיצד עובד ארנק הביטקוין ואילו חלופות קיימות והכי חשוב איזו חלופה עשויה להתאים לכם בבחירת הארנק הדיגיטלי. זכרו לשמור היטב על המפתחות הפרטיים, מומלץ לא להחזיק את הגיבוי באינטרנט או על מדיה דיגיטלית, ליצור כמה עותקים של המפתחות ולוודא שהם נמצאים במקום לא נגיש לאחרים ועמידים לפגעי הזמן.

אם יש לכם עוד שאלות לגבי איך לבחור ארנק דיגיטלי מומלץ לכם, מוזמנים לשאול בתגובות למטה.

אם אהבתם את המאמר שתפו אותו בבקשה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
משתמש בארנק ביטקוין
איך למכור NFT?

יצירת ומכירת NFT זה עניין שהרבה אמנים ומעצבים בוחנים כדרך פוטנציאלית חדשה להרוויח כסף. אבל NFTs הם מעבר לדרך חדשה

פיצול ביטקוין
פיצול ביטקוין

אם אתם עוקבים אחר תעשיית הקריפטו וודאי שמעתם את המושג “פיצול ביטקוין” Bitcoin Halving. אז בין אם שמעתם על המושג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× מבצע: 15 דקות שיחת לימוד/יעוץ בחינם!
דילוג לתוכן