איך לקנות NFT

תוכן עניינים
NFT

במדריך הבא נלמד אתכם כיצד לרכוש NFT (בתרגום חופשי: אסימון שאינו ניתן לשינוי – non-fungible tokens), כך שתוכלו להתחיל להשקיע בהם כבר היום.

מטבעות וירטואליים וטכנולוגיית בלוקצ’יין, שנולדו לפני כעשור, מתחילים רק עכשיו למצוא שימוש בעולם האמיתי. אחת הדרכים הפופולריות ביותר לשימוש בהם היא ה NFT, אשר קיבלה תשומת לב רבה בתקופה האחרונה – בעיקר מאמנים, אספני אמנות וספקולנטים.

אם גם אתם החלטתם שאתם רוצים לקחת חלק בעולם ה NFT הרועש, אבל אין לכם מושג מאיפה להתחיל – המדריך הזה בדיוק בשבילכם.

לפני הכל - איך משלמים על NFT?

NFT הוא סוג של אסימון אשר נמצא על הבלוקצ’יין (לרוב על רשת הבלוקצ’יין של אתריום) המייצג בעלות על נכס מסוים. לכן, רוב ה NFT דורשים תשלום בצורת אתריום או מטבע וירטואלי אחר השייך לבלוקצ’יין עליו הם נוצרו.

הנה מדריך קצר לרכישת NFT בכמה צעדים פשוטים:

  1. רכשו אתריום (שם המטבע: ETH) באחת מהבורסות חליפין. (הפופולרית ביותר לישראלים – בינאנס).

  2. העבירו את המטבעות הוירטואליים שלכם לתוך ארנק דיגיטלי. תחשבו על ארנק דיגיטלי כמו מן חשבון בנק פרטי שלכם בעולם הקריפטו, אשר שומר על המטבעות שלכם ונותן לכם לבצע איתם פעולות מסוימות. ישנם ארנקים רבים ועל כל אחד למצוא את המתאים לו. אחד הפופולריים ביותר כאשר מדובר בארנק דיגיטלי שתומך באתריום, הוא MetaMask.

  3. חברו את הארנק שלכם לשוק של NFT. ברגע שהארנק שלכם מחובר אל שוק ה NFT, תוכלו לצפות במגוון רחב של יצירות ואוספים, ולבצע רכישות.

אז איפה בעצם קונים אותם?

עכשיו אנחנו מבינים את הצעדים בצורה הפשוטה ביותר. בואו נצלול טיפה יותר פנימה.

ישנם עשרות שווקים התומכים במכירה של NFT. נכון להיום, הגדול מביניהם נקרא OpenSea, אשר המטבע המרכזי שבו מתבצעות המכירות בו הוא אתריום אבל תומך בעוד כ 150 מטבעות אחרים. שווקים אחרים המכילים מגוון רחב של NFT כוללים את Binance NFT, Rarible, Foundation ועוד.

שווקים מסוימים מתמקדים בתחומים ספציפיים. 

לדוגמה, The Musician Marketplace ממוקד בהלחנות של מוזיקה. [1] NBA Top Shot הוא השוק המורשה הרשמי של ה NBA בעולם ה NFT, ובתוכו ניתן לקנות קטעי וידאו דיגיטליים של רגעי שיא מה NBA. 

בין אם זה אומנות, אספנות, משחקי וידאו, או שמות של אתרים, יש שוק לכל דבר בעולם  NFT.

איך ארנקים דיגיטליים קשורים לקנייה של NFT?

ארנקים דיגטליים (או ארנקי קריפטו), לא משומשים אך ורק לרכישה של NFT. ברגע שרכשתם את ה NFT שלכם, תצטרכו מקום לאחסן בו אותו. אופציות פופולריות הן MetaMask ו TrustWallet. ישנן כמה בורסות חליפין הנותנות לכן את האופציה ליצור ארנק דרכם, ותומכות גם במסחר ב NFT וגם באחסון שלהם.

למרות זאת, ישנן אופציות נוספות איתן ניתן לאחסן את ה NFT שלכם בצורה שאינה מקוונת, ואינה מחוברת לבורסת חליפין מסוימת. דבר זה נקרא “אחסון קר”, או “ארנקים קרים”. החברות המוכרות ביותר בתחום הן Trezor ו Ledger והן מציאות ארנקי חומרה קרים אשר עובדים כמו דיסק און קי אותו ניתן לחבר למחשב שלכם, ובכך לאחסן עליהם את המטבעות הוירטואליים שלכם וה NFT שלכם יחדיו.

האבטחה של אותם ארנקים קרים היא הגבוהה ביותר, כך שלא תצטרכו לדאוג לנכסים שלכם.

ארנק טרזור

5/5

ארנק החומרה המתקדם והבטוח בעולם

ארנק לדג'ר

5/5

ארנק חומרה בטוח, מומלץ ופופולארי במיוחד

ה NFT המובילים בעולם

בניגוד למטבעות וירטואליים, NFT לא שואבים ערך מהתועלת שלהם לציבור, אלא מהמדיה שהם מייצגים (אמנות, מוזיקה, וידאו, כתיבה ועוד). לכן, השקעה ב NFT היא כמו השקעה בפריט אספנות, והמחיר שלהם עלול להשתנות בעקבות מספר רחב של גורמים הכוללים את: האיכות של הנכס, הייחודיות שלו, האם האמן שיצר אותו מפורסם, ובגדול – האם הוא עדיין מעניין אנשים.

הנה כמה מה NFT המובילים נכון להיום:

  1. Axie Infinity – אקסי אינפיניטי הוא משחק דיגיטלי בו שחקנים אוספים, נלחמים ומחליפים ביניהם יצורים פנטסטיים הנקראים אקסיס (Axies) אקסי אינפיניטי נבנה על הבלוקצ’יין של אתריום, וניתן להרוויח אסימונים על ידי השתתפות במשחק. ניתן להשתמש באותם אסימונים כדי לרכוש יצורים נוספים ועוד מגוון רחב של אופציות בשוק של המשחק עצמו.

     

  2. Tetha – טתה היא רשת בלוקצ’יין המיועדת לסטרימינג של וידאו, בדומה מאוד לטוויצ’. במקום להשתמש בשרתים מרוחקים אשר מנהלים את כל המידע של המערכת, טתה עובדת בשיטת עמיתים ומפיקה את האנרגיה שלה על ידי צפיות.

    בטתה ישנם אסימונים טבעיים המשמשים לנהל את הפרוטוקול שלה, ככל שיש לך יותר אסימונים, יש לך השפעה רבה יותר על שינויים שיתבצעו במערכת. Tetha.tv הוא האתר הראשי בו נעשים רוב שירותי הסטרימינג, אך לטתה שירותים נוספים כמו World Poker Tour, אשר מופקים על ידי טתה.

     

  3. Tezos – טזוס היא פלטפורמת בלוקצ’יין עם קוד פתוח אשר נוצרה כדי לתמוך בחוזים חכמים, אלו הם תוכנות הנמצאות על הבלוקצ’יין אשר מבצעות הסמכים מסוימים או משימות מסוימות באופן אוטומטי ברגע שתנאים מסוימים מתקיימים.

    חוזים חכמים שימושיים במיוחד בהפעלה של מערכות פיננסיות מבוזרות, אך בעיקר גם בהפעלה של שווקי NFT. האסימונים של הרשת משומשים כדי להריץ את האפליקציות הללו. ניתן גם לשמור אותם ולהמר עליהם על מנת להרוויח תשואה.

כיום, טכנולוגיית ה NFT משומשת בעיקר באומנות דיגיטלית ומדיה, אבל השימוש שלה יכול להגיע רחוק הרבה יותר מהוכחה של בעלות על נכס דיגיטלי מסוים. מספר אדיר שצומח מידי מידי יום של חברות אשר עובדות עם טכנולוגיית בלוקצ’יין ו NFT כדי להפוך את העסק שלהם לשימושי ומתקדם יותר, ולבצע פעולות מורכבות יותר.

כיוון שזוהי טכנולוגיה חדשה, התנהלו בזהירות לפני שאתם משקיעים בכל NFT. הערך של נכסי קריפטו הוא בעל תנודתיות רבה, ומשתמשים רבים מתחרים בתשומת הלב של הרוכשים. 

אם אתם מחליטים לקנות NFT ומטבעות וירטואליים, זכרו לרכוש אותם כחלק מפרופיל מגוון.

אם אהבתם את המאמר שתפו אותו בבקשה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב telegram
Telegram
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
NFT
איך לקנות NFT

במדריך הבא נלמד אתכם כיצד לרכוש NFT (בתרגום חופשי: אסימון שאינו ניתן לשינוי – non-fungible tokens), כך שתוכלו להתחיל להשקיע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× מבצע: 15 דקות שיחת לימוד/יעוץ בחינם!
דילוג לתוכן